אשפגון | טוחן אשפה | טוחני אשפה | מטבחים
banner ashpagon

לשירות והזמנות:
052-6088642
09-8784220

הדרך הנוחה והמהירה לסילוק שאריות מזון ואשפה אורגנית מהמטבח

הוראות שימוש

1. פתח מים קרים.
2. הפעל את הטוחן .
3. הכנס בהדרגה את שאריות המזון דרך מגן ההתזה לטוחן.
4. בסיום הטחינה הפסק את פעולת הטוחן וסגור את ברז המים.
שים לב- הכנס את השאריות בזמן שהטוחן פועל וברז המים פתוח, אל תמלא את הטוחן לפני הפעלתו.

מותר לטחון

אשפה אורגנית בלבד
שאריות וקליפות של ירקות ופירות, עצמות דג ועוף, חרצני זית, מפיות נייר, שאריות אוכל, מרקים, תבשילים וסלטים.

אסור לטחון

אשפה שאינה אורגנית.
* ניילון, פלסטיק, ברזל ופח, זכוכית, חרסינה, בד, גומי, חוטים, חבלים, סקוטש, סמרטוטים.
* עצמות בקר, הודו ואחר, עור ושומנים לפני בישול, קשקשים וחלקי דג לפני בישול.
* חרצן מנגו ותמר.
* החוט המחובר לשקיק התה.
* סיבים כגון: עלי ארטישוק, קליפות תירס, גבעולי סלרי ופטרוזיליה, גבעולים ועלים אחרים שהם סיבים.
* הגבעול בקצה הבננה והחציל.
* כמות גדולה בבת אחת של :אורז ועדשים לא מבושלים, קמח וקליפות של פיצוחים.
שים לב
שאריות שקשה לקרוע בידיים מפני שיש בהן סיבים(ארטישוק) או שהן נמתחות כמו גומי(עור של עוף)-אסור לטחון

אסור לשפוך לטוחן:

* דלי מים ששימשו לניקוי הבית או הרצפה,במים אלו עלולים להיות שערות, חבלים, חוטים,ברגים , מסמרים , חלקי פלסטיק ועוד...
* חומצות וחומרים כימים לפתיחת סתימות בביוב-הללו גורמים נזק בלתי הפיך לטוחן.
* שמן רותח.

טיפים לשימוש

כדי שלא ייפול לטוחן סכו"ם,פותחן וכדומה אל תזרוק אותם בכיור- שים אותם בכלי בצד.
כשהכיור מוצף במים אל תפעיל את הטוחן באופן רצוף, הפעל אותו ומיד כבה.ניתן לחזור על פעולה זו עד שהמים מתרוקנים.
אל תכניס חתיכות גדולות לטוחן חתוך את האשפה כך שיהיה קל להכניס אותה דרך מגן ההתזה.
היה ערני לרעש הטחינה אם הרעש חריג, הפסק מיד את פעולת הטוחן, הוצא את מגן ההתזה, חפש בעזרת פנס את גורם הרעש והוציאו בעזרת מלקחים.
כאשר האשפה נתקעת בטוחן וצלחת הטחינה לא מצליחה לסובב אותה הגבר את זרם המים, הפסק את פעולת הטוחן והפעל אותו מחדש. אם הבעיה לא נפתרה הוצא את האשפה מהטוחן, חתוך אותה לחתיכות קטנות והכנס אותה בהדרגה לטוחן.